Suroviny jste si nakoupili podle seznamu na facebooku.

Kdo facebook nemusí, tomu je vkládám ještě jednou sem.

Nejdřív klasická verze koláče:

36 dkg polohrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 lžička sody bikarbony
zakysané smetany 2 ks
2 lžíce kakaa
tvaroh 1/2 kg (jestli uvidíte v regálu 1/2 kg farmářský tvaroh od Miltry, neváhejte ani chvilku)
7 lžic krystalového cukru
vanilkový cukr, nebo 1 struk vanilky
sušené rozinky nebo brusinky nebo prosté sušené ovoce dle Vaší chuti

Racio verze koláče:

11 dkg polohrubé mouky
25 dkg špaldové mouky jemně mleté (když chcete koláč jenom ze špaldové mouky, tak dejte jenom  340 g špaldové mouky)
20 dkg třtinového cukru (mletého), nebo palmového cukru
1 lžička sody bikarbony (nebo 1 lžička vinného kamene)
zakysané smetany 2 ks
2 lžíce kakaa
4 lžíce třtinového cukru
1 vanilkový cukr nebo vanilkový struk
tvaroh 1/2 kg (jestli uvidíte v regálu 1/2 kg farmářský tvaroh od Miltry, neváhejte ani chvilku)
4 vejce
sušené ovoce (rozinky, brusinky … dle chuti)

Tak a je to. Ovoce v této době už nemusí být samozřejmě sušené. Klidně i čerstvé. Bude se ale krájet na kousky, tak vybírejte tak, aby to šlo – jahody.., nebo rovnou třeba borůvky. A máte to bez práce. Myslím to krájení .)

A teď jak na to.

Smíchejte 2 zakysané smetany, 300 g moučkového cukru (200 g mletého třtinového cukru) a vejce. Přidejte 360 g polohrubé mouky (obě mouky, špaldovou a polohrubou)  a polovici vanilkového lusku. Nevíte-li jak na vanilkový lusk, vše potřebné najdete zde. Místo lusku je samozřejmě možné použít vanilkový cukr. Úplně naposled přidáváme 1 lžičku sody bikarbony (1 lžičku vinného kamene). 2/3 těsta dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Rozetřeme ho stěrkou po celé ploše. Do poslední třetiny přidáme 2 lžíce kakaa. Čajovou lžičkou uděláme na prvním těstě kopečky.

Takhle:trojbarevny1

To už máte za sebou dvě těsta. Poslední je tvarohové. Do tvarohu 500 g vmícháme 7 lžiček krystalového (4 lžičky třtinového) cukru, tři celé vejce a vanilkový cukr, nebo druhou půlku lusku. Vyšleháme do hladké hmoty a přidáme ovoce (rozinky, brusinky, borůvky, nadrobno pokrájené jahody…). Lžičkou budeme dělat kopečky do prázdných prostor. Takhle:

trojbarevny2

A dáme to na 180° péct. Pečeme asi 45 minut. A pak už je hotovo. Moc doufám, že si pochutnáte.

Prajem Vám dobrú chuť 🙂

tvarohova buchta_m

 

Tagged with →  
Share →

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *